Heerlijk weekend - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Janneke Yperlaan - WaarBenJij.nu Heerlijk weekend - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Janneke Yperlaan - WaarBenJij.nu

Heerlijk weekend

Door: Janneke

Blijf op de hoogte en volg Janneke

30 Januari 2011 | Suriname, Paramaribo

Wat hebben wij een heerlijk weekend gehad! Gister begon al actief, want het huis was vies. Tenminste dat vonden wij. Dus na het ontbijt schoten wij alle vier als een speer door het huis. Ow, en niet geheel onbelangrijk.. we waren de sleutel kwijt van het dakterras (ja,nu al). Niemand wist waar die was. Dus we vonden dat die gister gevonden MOEST worden. Zo gezegd, zo gedaan. We besloten eerst onze kamers op te ruimen. Dit was een hele klus. Onze koffers lagen nog op het bed en het onderwijsmateriaal lag onderhand overal, behalve in de koffer. Nadat ik wat had opgeruimd zag ik mijn broek liggen… en je raadt het al, daar was de sleutel. Oeps ik was het dus. Kon het niet meer herinneren (Hoor mijn vader nu wat mompelen..) maargoed, we waren blij dat hij er weer was.

Ons eerste doel was al bereikt, de sleutel terug vinden. Nu het huis nog schoonmaken. Lins en Eef gingen vegen en dweilen, Natas en ik deden de was en ruimde alles netjes op. Ondertussen kwam onze huisbaas nog even langs voor het contract. We hadden ook nog wat vragen. Bijvoorbeeld de supermarkt. Er is hier geen één behoorlijk supermarkt om je boodschapjes te doen. We zijn de afgelopen dagen alleen maar bezig geweest om groenten en fruit te kopen. Dit kun je kopen op de markten en de Chinese winkeltjes. Earl kon ons ook niet verder helpen. Helaas.

Na een klein uurtje kwam de moeder van Earl bij ons aan de deur. Ze ging boodschappen doen en wilde ons wel meenemen (Earl had zijn moeder dus even gebeld, super aardig!). Lins en Eef gingen toch boodschappen doen en waren net klaar met douche. Dus ze konden meteen mee.

Na een klein uurtje kwamen de meiden weer terug. Helemaal hysterisch, want er was een mega grote supermarkt hier niet ver vandaan.. en ow, wat een spullen hadden ze meegenomen. Groente, vlees, hagelslag, chicken tonight, appelmoes, sla, eieren, aardappels, aardappelschijfjes enz.. onze dag kon nu al niet meer stuk. Echt wat fijn, we kunnen nu lekker koken.

Vandaag zijn we met z’n alle naar de supermarkt gegaan. Natas en ik konden onze ogen niet geloven. Woo wat top! Rijen met alleen maar beleg, cornflakes en koekjes! We hebben nog wat spullen meegenomen. Onze koelkast is nu goed gevuld.

We hebben vanmiddag voor het eerst echt in het zonnetje gelegen. Heerlijk hoor zo’n dakterras. Het is de hele dag al een beetje bewolkt en ineens begint het dan ook flink te regenen. Zo ook net toen wij geïnstalleerd zaten met een boekje en wat te drinken. Eef zeg: ‘Ej ik voel een druppel’. Vervolgens begint het mega te gieten. Het was echt een moment voor de homevideos. We schoten tegelijk met al onze spullen onder het afdakje. De moeder van Earl stond hard te lachen op haar terras…

Helaas hebben we nog niks gehoord van de stichting. Dus morgen gaan wij nog geen stage lopen. Hier baal ik toch wel van. Je stelt je er echt op in. We zullen haar morgen maar weer even bellen. Dus hopelijk dinsdag maken wij voor het eerst kennis met de kinderen en de leerkrachten. Ik heb echt zin om te beginnen. We zijn nu aardig gesetteld en alles gaat verder goed. Het is gezellig hier in huis en we hebben allemaal al een keer met het thuisfront gesproken. Altijd fijn om ze weer even gesproken en gezien (!) te hebben.

Lins heeft net een kokosnoot gesloopt en die gaan we nu proberen te eten. Echt heel grappig om te zien. Natas en ik hebben vanavond de kookbeurt. We gaan een lekker eitje maken met broodjes.
Nogmaals bedankt voor alle lieve en leuke reacties!
Dit is echt leuk om te lezen!
xx

• 30 Januari 2011 - 20:23

Mirjam:

Wat super goed dat jullie een goeie fatsoenlijke supermarkt hebben gevonden.
    Wel weer een Jans actie met de sleutel maar erg leuk om te lezen.
    Hopen op dinsdag een kennismaking

Liefs

• 30 Januari 2011 - 20:41

Marco:

Haha inderdaad, echt weer een Janneke actie die sleutel!! Zo zie je maar dat het daar ook kan regenen en dus niet altijd mooi weer is hehe!! Hopenlijk kunnen jullie z.s.m. stage lopen.. Ben wel benieuwd naar de ervaringen!
    x Marco

• 30 Januari 2011 - 20:42

Esther:

Echt leuk om te lezen die verhalen! Ben heel benieuwd hoe t op de school is!

X Esther

Ps. Miste je wel hoor met de zondagse chinees op de waterman!

• 30 Januari 2011 - 22:12

Yvonne:

Hoi Jans,
    Leuk om op deze manier een beetje met je mee te leven en te beleven. Hopelijk kun je komende week dan echt met de stage beginnen, want dat is toch de hoofdreden dat jullie daarheen zijn gegaan. Het is ook een superleuke ervaring deze onderneming waar je de rest van je leven hopelijk vooral leuke herinneringen aan zult hebben. Groetjes ook aan de andere meiden daar.

Liefs uit Lellingen

• 31 Januari 2011 - 13:49

Corina:

wat sleutels betreft kunnen wij op het werk ook over mee praten......... .Jans ik ben onwijs blij voor je dat je het super hebt, nu nog even een paar omgeving foto,s plaatsen.

• 31 Januari 2011 - 20:47

Inge:

Hey Jans,

Leuk om al je verhalen te lezen.
    Ik wordt gelijk jaloers. Heb ook wel zin in een zonnetje!
    Nu hopen dat je snel les kan gaan geven. Gaat echt op z'n Surinaams. Lekker langzaam ;-)
    Nou, we spreken elkaar wel weer.

Liefs Inge

• 01 Februari 2011 - 12:49

Marisca:

Hey meissie,

Ik heb nu even lekker pauze, dus ik dacht ik ga eens even rustig jouw reisverslagen lezen!
    Maar volgens mij hebben jullie het helemaal leuk zo!! Lekker weer met af en toe wat regen ;-)
    Weet je nu al wat meer over je stage, of ben je nog niet verder gekomen?
    Ik ben ook erg benieuwd naar je volgende verhaal en over je stage natuurlijk :-)
    Heel veel plezier!!!

Liefs je vriendinnetje

• 02 Februari 2011 - 17:04

Elsa & Conny:

Haha geweldig ook echt met die foto komt we wel een beetje bekend vor:P haha nee hoor mop! wel leuk dat alles goed met je gaat ik zit nu bij jullie thuis;; zo macaroni eten! ik hoop voor je dat je snel kan gaan beginnen! ik was zondag bij de paarden en al die stijgers zijn weg. Wat een licht!! echt heerlijk haha en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal
    dikke kuss elsa en T Conny

• 02 Februari 2011 - 17:11

Elsa & Conny:

met mijn eerdere reactie zei ik foto maar ik bedoelde natuurlijk sleutel:$:$:$

• 02 Februari 2011 - 18:12

Thirsa:

aah wat een spannende verhaaltjes allemaal jans!
    en ik wist al aan het begin van het verhaal van de sleutel dat jij hem had hihi,
    ik hoop dat jullie het nog even naar je zin hebben en niet al heimwee hebben..
    maak er nog heel wat leuke dagen van!
    en succes met alles!

liefs

• 02 Februari 2011 - 21:58

Janneke:

Haha.. ik wist dat die reacties gingen komen over de sleutel! Bedankt hé meides ;-)

Gister zijn we begonnen met onze stage. Pff wennen hoor.. Vandaag of morgen komt een nieuw verslag.

xxx