Hij komt hij komt.. die lieve goede Frank
Door: Janneke
Blijf op de hoogte en volg Janneke
20 Februari 2011 | Suriname, Paramaribo
Hallo iedereen,
Ik wil jullie eerst bedanken voor alle lieve reacties. Het doet mij super goed om al jullie lieve en motiverende woorden te lezen. We zijn al bijna vier weken weg en de tijd vliegt voorbij! Heimwee heb ik nog niet echt gehad, al moet ik zeggen dat ik iedereen en mijn paarden begin te missen. Gister had ik even mijn omaatje gebeld en die was zo blij om mijn stem te horen dat ik voor het eerst even volschoot. De lieve meiden op stal zorgen ook super voor de paarden. Fijn om dit allemaal te horen. Ik krijg zelfs af en toe foto’s van stal toegestuurd!
Donderdagavond hadden we zin in een spelletje, alleen wint Natas elke keer met Ligretto. Aangezien wij ook wel een keer willen winnen bedachten wij een nieuw spel. Papier, pennen en scharen gepakt en veel kaartjes geknipt. Op deze kaartjes schreven we allemaal vragen of meerkeuze vragen die je van een ander wilde weten. Bijvoorbeeld: Waar kan je ……. ’s nachts voor wakker maken of met wie wil je een keer uit? A: Albert Verlinde B: Piet Paulusma C: Paul de Leeuw. Je raadt het al het was hilarisch! Was een gezellige avond.
Vrijdag hadden we lekker uitgeslapen en daarna richting Zus en Zo om een trip te boeken. Volgende week wil ik met Frank een leuke trip maken en nog één met de meiden. Vrijdag 25 februari maken we een boottocht om dolfijnen te spotten en de andere trip is nog niet bekend. Daarna zijn we naar het centrum gelopen om te shoppen. Er zijn in Paramaribo heel veel winkels, dus onze middag was alvast gevuld. Onze favoriete winkel is nu al de Steps. Dit is een slipper winkel met alleen maar slippers! Zo enorm grote winkel voor alleen maar slippers heb ik nog nooit gezien! Ga daar maar is een leuk paar uitzoeken. Uiteraard ben ik geslaagd met een leuke beige teenslipper. De andere meiden liepen ook met volle tassen de steps uit.
’s Avonds zijn we lekker uit eten geweest bij de Waag. Dit is een Italiaans restaurantje waar je heel gezellig kunt zitten. We namen alle vier lasagne en die was erg lekker! Uiteraard gaat er niks boven de lasagne van mijn vader (alleen mis ik dan wel weer de kaas erop;) ), maar deze kwam zeker in de beurt.
Zaterdag begon weer vroeg, want de schoonmaakster kwam. Uiteraard was ze weer lekker op z’n Surinaams te laat. Eef en ik snel naar de supermarkt gegaan voor wat boodschappen en de andere meiden met een trolley drinken halen. Prima geregeld. Eenmaal thuisgekomen was onze schoonmaakster al klaar.. erg vreemd, want vorige keer deed ze er veel langer over?! Hmm.. was alles wel echt schoon?
Het plan was om ’s middags naar de Zoo te gaan. Dit is niet ver van ons huis vandaan. Het was alleen eindelijk weer eens mooi weer (hele week bijna geen zon gezien). Dus het zwembad was ook wel een goed idee. Moeilijk, moeilijk. We willen natuurlijk wel bruin thuiskomen, dus werd het zwembad gekozen. Toen we net onze bikini’s aan wilde trekken werd het bewolkt (zucht). We zouden een half uurtje wachten en hopen dat de zon nog terug zou komen.. Helaas was dit niet het geval, dus werd het alsnog de Zoo.
Onderweg zagen we al een aantal donkere wolken onze kant op komen. We zijn erg huiverig, want twee kleine druppels regen worden hier meteen honderden mega grote regendruppels. Schuilen onder een boom had dus ook echt geen zin. Eenmaal in de Zoo brak de bui ook los. We konden schuilen bij een educatiegebouw van de Zoo. Een medewerker vertelde ons dat er regelmatig scholen op bezoek komen. De kinderen worden dan als eerst opgevangen in dat gebouw waar ze het één en ander te horen krijgen over de dieren. Jammer genoeg is onze stageschool te ver weg. Had leuk geweest om met kleuters naar deze dierentuin te gaan. Na de tropische bui liepen we verder door de dierentuin. Er waren twee apen losgebroken en die slingerende lekker door de bomen boven hun hok! Haha.. leuk om te zien. Uiteraard begon het weer flink te regenen, dus belde we maar een taxi om ons naar huis te brengen.
Eenmaal thuis hebben wel lekker rustig aangedaan. ’s avonds wilde we nog wel even de hort op. We hebben lekker een cocktail gedronken bij de Waag.
Vandaag komt Frank:D. Hij is vanmorgen vroeg door zijn ouders en mijn vader uitgezwaaid. We gaan zo de laatste voorbereidingen treffen voor zijn komst. Zijn biertje staat al koud in de koelkast:D
Rond kwart over drie komt de taxi Natas en mij halen. Wat heerlijk om hem zo weer te zien!
De komende week loop ik maar twee dagen stage. Maandag gaat Frank me en dinsdag rommelt hij maar even in huis. De rest van de week kunnen we lekker de hort op:)
Liefs, Jans
Liefs, Jans
20 Februari 2011 - 17:08
Merel En Robin:
Hoi Jans en Frank,
Heel veel plezier samen de komende week!!!!!
xxxx Robin en Merel -
20 Februari 2011 - 17:09
Elsa:
Super gezellig haha!!
Hebben jullie zoveel regen daar dan? Dat is dan ook een beetje jammer haha
Doe frank de groeten en veel plezier mopp!
20 Februari 2011 - 18:24
Mirjam:
Je kan zo leuk verslagen schrijven!
helemaal leuk! geniet maar extra van de zon want hier is het super koud
en zelfs een klein beetje natte sneeuw.
Geniet lekker van je mannetje!
Liefs -
20 Februari 2011 - 19:38
Mariel:
Wat klinkt het allemaal leuk!
Geniet ervan dat je mannetje nu lekker bij je is!
Veel plezier xx -
20 Februari 2011 - 20:27
Dennis En Esther:
Jansie! Veel plezier met Fransie op vakansie. Vraag hem naar zijn belevenissen met Henny Huisman in het vliegtuig. Scheen een foutje te zijn, hij had Robert ten Brink gevraagd...
Groetjes, Den & Es -
20 Februari 2011 - 21:30
Marco:
Heej Jans!
Veel plezier de komende week met Frank. Zou ook best wel is even om een hoekje willen komen kijken haha..
xx Marco -
21 Februari 2011 - 09:17
Thomas:
ohhhh surinaams biertje... bofkont..
Goede vlucht gehad frank? hart vastgehouden?
en jans ik geloof meteen dat je de lasagna van pap mist.. hij heeft vorige week
ertensoep gemaakt.. LEKKER!! je weet niet wat je mist!
hoe is het daar? Regen?! in suriname?!!
Xx je broertje -
21 Februari 2011 - 09:30
Wil Renqvist:
Hallo Janneke,
Wat ziet jouw leven er lekker uit!!! Is Frank er al??? Ben nu aan het werk bij Stek samen met je broer!!!! is even wennen.
Mis je de hagelslag ook???. Zo te zien regent het daar ook regelmatig, maar de temperatuur is aangenaam.Hier is het frisjes dus blijf nog maar even daar.
Je website ziet er ook erg leuk uit.
Groetjes Wil en tot ziens bij Stek
21 Februari 2011 - 10:49
Ina:
Hoi Jans en nu ook Frank
Fijn weer lekker samen.
Geniet er lekker van. Hopelijk heeft Frank het zonnetje meegenomen.
xxx Ina -
21 Februari 2011 - 11:32
René:
Hoi Jansie,
Inmiddels zijn jullie weer herenigd, mooi hoor! ik hoorde van vader Kees dat hij goed was aangekomen, moet een lange zit geweest zijn voor Frenky. Doe m maar de groeten van me!
Leuk om al je verhalen te lezen! het is een mooi avontuur zo. Het stagelopen wordt denk ik alleen maar leuker nu je rol steeds groter wordt hierin.
Veel plezier vooral deze week met Frank aan jou zijde! Verder natuurlijk ook de rest van de reis!
groetjes René -
21 Februari 2011 - 17:12
Vader Kees:
Zo dus kleine Frank heeft ook zijn eerste stappen op Surinaamse bodem gezet. maak er samen een leuke, maar zeker ook gezellige week van. Je moet er straks toch weer even op teren. Inmiddels kent ook Frank de surinaamse school en heeft hij nog een talentje voor zijn team kunnen scouten. Morgen laat hij vast wel even zijn technische handjes wapperen door jullie huis om het e.e.a. te doen. Hij heeft niet voor niets koste en in woning bij jullie kleine harem. Leuke site om het zo te volgen en voor straks en verder veel zon en plezier. Groetjes en tot schrijfs. Kees -
21 Februari 2011 - 23:52
Alies:
he wijffie!!! (en de rest van de meiden). Ik had een Surinaamse patient die vertelde dat het regenseizoen is in Suriname........ik denk; ik meld het even haha!
dikke kus vanuit de VU, nachtzuster! -
22 Februari 2011 - 15:21
Ashley:
Heee lieve Jans,
Wat een leukk reisverhaal weer zeg:D!
Geniet lekker met elkaar,
en doe mijn geliefde neef Frank de groeten.
Nog heel veel plezier meiss,
en mis zie k je woensdag weer op skype hhaa.
Dagg liefss(K)
Ashley -
24 Februari 2011 - 11:35
Dyonne & Frank:
Hi Janneke, super leuk om je verhalen te lezen. En nog leuker dat Frank er nu even is natuurlijk (komt ie maar weer mooi onder het klussen bij ons uit) Veel plezier nog!! Groetjes uit Lisse!